Аналіз виступів спортсменів на міжнародних кадетських та юніорських змаганнях з греко-римської боротьби

Латишев, Микола Вікторович та Мозолюк, О.В. та Корольов, Б.А. та Ляшенко, О.Р. (2021) Аналіз виступів спортсменів на міжнародних кадетських та юніорських змаганнях з греко-римської боротьби Єдиноборства (3(21)). с. 13-23.

[thumbnail of M_Latyshev_E_3.pdf] Текст
M_Latyshev_E_3.pdf
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі

Download (733kB)

Анотація

Мета: провести аналіз виступів збірної команди України з греко-римської боротьби на кадетських та юніорських змаганнях з 1993 року по теперішній час. Матеріал і методи. У дослідженні використовувалися наступні методи: аналіз науково-методичної інформації та джерел Інтернету; аналіз офіційних протоколів змагань; ретроспективний аналіз; методи математичної статистики. Проаналізовано виступи спортсменів національної збірної України з греко-римської боротьби на чемпіонатах Європи та чемпіонатах світу серед кадетів та юніорів з 1993 року по теперішній час. Підраховувалася кількість учасників, кількість зароблених медалей, а також кількість золотих медалей. Результати: на основі аналізу науково-методичної інформації та узагальнення передового практичного досвіду було встановлено, що проблема аналізу змагальної діяльності в сучасному спорті є однією з найактуальніших. У всього за весь час на чемпіонатах Європи прийняли участь 209 спортсменів збірної України, з них 13 (6,2 %) стали переможцями змагань, а 55 (26,3 %) борців зайняли призові місця. В той час як, на чемпіонатах Європи серед юніорів з 1993 року прийняло участь 199 борців, завойовано 71 (35,7 %) медаль, з них 19 (9,5 %) золотих. На чемпіонатах світу серед кадетів за період, що розглядається прийняло участь 136 спортсменів, та виграно 12 (8,8 %) золотих медалей. У порівняні, на чемпіонатах світу серед юніорів прийняло участь 192 спортсмена збірної України, завойовано 10 (5,2 %) золотих та 41 (21,4 %) медаль загалом. Аналіз результатів показав, що найбільшу кількість спортсменів посіли друге, трете та п’яте місця (більше 30 борців на кожне місце) на міжнародних змагання серед кадетів. Найбільша кількість борців-юніорів греко-римського стилю збірної України посіла наступні місця: трете місце (46 борців), п’яте місце (40 борців) та друге місце (37 борців). Висновки. Спортсмени збірної України демонструють гарний результат та займають високі місця, однак є негативна тенденція до зменшення кількості нагород у часі.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: греко-римська боротьба; змагальна діяльність; кадети; юніори; аналіз.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Микола Вікторович Латишев
Дата внесення: 08 Груд 2021 08:48
Останні зміни: 08 Груд 2021 08:48
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39400

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу