Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, у європейському праві

Грицяк, Ігор Андрійович (2021) Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, у європейському праві Публічне право . (3(43)). с. 113-119.

[thumbnail of Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, у європейському праві] Текст (Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, у європейському праві)
Фах-стаття-2021.pdf

Download (225kB)
Офіційне посилання: file:///D:/adm/Documents/%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%86%...

Анотація

Статтю присвячено дослідженню окремих положень п’яти директив як одного з видів правових актів Європейського Союзу, спрямованих на протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, у державах-членах ЄС. Правову основу цих директив складають положення консолідованих версій Договору про Європейський Союз та Договору про функціонування Європейського Союзу, за якими відмивання доходів віднесено до сфери особливо тяжкої злочинності транскордонного змісту, що ставить його в один ряд із тероризмом, торгівлею людьми та сексуальною експлуатацією жінок і дітей, незаконною торгівлею наркотиками, незаконною торгівлею зброєю, корупцією, підробкою платіжних засобів, комп’ютерними злочинами та організованою злочинністю.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: легалізація (відмивання) доходів; протидія відмиванню; правові акти; директива; фінансовий моніторинг; протизаконна діяльність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права
Користувач, що депонує: Ігор Андрійович Грицяк
Дата внесення: 10 Груд 2021 12:58
Останні зміни: 10 Груд 2021 12:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39543

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу