Вступне слово

Стамбол, Ігор Іванович (2021) Вступне слово Ми знову здобули державність. Спогади першого посла незалежної України в Росії / В. Крижанівський; літ. запис і упоряд. І. Стамбол.. с. 7-14.

[thumbnail of Stambol_memuary_Kryzhanivskoho.pdf] Текст
Stambol_memuary_Kryzhanivskoho.pdf

Download (125kB)
Офіційне посилання: https://www.tempora.com.ua/en/books/kryzanivsky/

Анотація

У виданні подано спогади В. Крижанівського (1940 р. н.) — інженера, народного депутата І скликання Верховної Ради України, учасника конференції у Біловезькій Пущі 1991 р., першого Надзвичайного і повноважного посла України в Російській Федерації (1991−1994 рр.), громадського діяча та багаторічного спеціаліста з парламентського регламенту. Спогади розкривають сторінки життя діяча, його оточення та досягнення, а також демонструють маловідомі факти післясталінської епохи в Україні. Разом із темою відродження української державності та особливостей дипломатичної роботи червоною лінією у спогадах проходить тема імперськості Росії, яка неминуче мала призвести до війни з незалежною Україною. Спогади роз- раховані на широку читацьку аудиторію: від дослідників та журналістів до дипломатів, політиків, парламентарів і всіх, хто цікавиться нашою недале- кою минувшиною.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: спогади, дипломатія, російсько-українські відносини
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Науково-популярні видання
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: к.і.н. Ігор Іванович Стамбол
Дата внесення: 16 Груд 2021 13:02
Останні зміни: 16 Груд 2021 13:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39755

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу