Креативна мовна діяльність викладача іноземної мови:методичний аспект

Терлецька, Любов Миколаївна та Ціхоцька, Ольга Аркадіївна та Левицька, Людмила Ярославівна (2021) Креативна мовна діяльність викладача іноземної мови:методичний аспект Інноваційна педагогіка (40). с. 210-214. ISSN 2663-6085 (Print) 2663-6093 (Online)

[thumbnail of Terletska L_InPed_2021.pdf] Текст
Terletska L_InPed_2021.pdf

Download (416kB)
Офіційне посилання: http://www.innovpedagogy.od.ua/archives/2021/40/46...

Анотація

У статті розглянуто методичні аспекти креативної мовної діяльності викладача, які є актуальними для професіоналів із викла- дання іноземних мов у галузі вищої освіти. Зазначено, що елементи творчих засобів навчання можуть закріплюватись і вико- ристовуватись відповідно до сегменту заняття, мають служити ілюстрацією того, що кінцевий результат курсу інозем- ної мови залежить від організації навчаль- ного процесу, який має бути побудований на творчості і співробітництві. Актуаль- ність досліджуваної проблеми зумовлена тим, що питання креативних підходів до вивчення іноземних мов, методоло- гічного осмислення і систематизування творчих основ в освітньому процесі – це одне із найскладніших і найперспектив- ніших аспектів викладання іноземної мови та педагогічного знання. Доведено, що у сучасному освітньому процесі робота із креативними формами та методами навчання має бути одним із пріоритетних напрямів розвитку вищої освіти, особливо галузі вивчення іноземних мов. Аналіз дослід- ницької літератури показує, що проблема креативного підходу привертає увагу тео- ретиків і практиків у галузі педагогіки та методики вивчення іноземних мов. Метою дослідження є опис, розгляд та аналіз сут- ності креативних підходів до викладання іноземної мови. Визначено основні чинники і характеристики занять із іноземної мови, на яких викладачем запроваджено творчий підхід до мовної діяльності. Проаналізовано роботу в аудиторії, визначено потребу в організації демократичних за характером форм роботи. Автори акцентують увагу на специфіці викладання іноземних мов в уні- верситетській освіті і труднощах запро- вадження інноваційних технологій. Про- відним методом дослідження є описовий метод; крім того, у роботі використано історико-логічний аналіз, науково-дослідні роботи провідних спеціалістів у цій галузі. Основним результатом дослідження є визначення сутності, змісту і форм креа- тивної мовної діяльності викладача інозем- ної мови. Доведено, що креативна мовна діяльність сприяє підвищенню творчих досягнень студентів. У перспективі варто продовжувати дослідження, що перебу- ватимуть у колі формування креативних методологій вивчення іноземної мови, про- блем підготовки викладача до роботи із креативними методами і досягненням най- більшої ефективності їх застосування.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: освіта; креативність; навчання іноземних мов; лінгвістичні можливості; міжнародний освітній досвід; креативні типи; креативні форми.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Любов Миколаївна Терлецька
Дата внесення: 16 Груд 2021 09:24
Останні зміни: 16 Груд 2021 09:24
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/39864

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу