Особливості становлення і розвитку національного театру в таборах інтернованих вояків-українців Армії УНР у Польщі, 1921 р.

Срібняк, Ігор Володимирович та Палієнко, Марина Ганнадіївна (2021) Особливості становлення і розвитку національного театру в таборах інтернованих вояків-українців Армії УНР у Польщі, 1921 р. Науковий вісник Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, 29. с. 8-16. ISSN 1997-4264

[thumbnail of I_Sribnyak_M_Paliienko_NVKNUTKiT_29_2021_IFF.pdf] Текст
I_Sribnyak_M_Paliienko_NVKNUTKiT_29_2021_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (508kB)
Офіційне посилання: http://visnyk.knutkt.com.ua/vipusk14.html

Анотація

У статті проаналізовано процес становлення та розвитку українського національного театру в таборах інтернованих вояків-українців у Польщі протягом 1921 р. У цей час театр залишався однією з найважливіших ланок культурно-освітньої та патріотично-виховної роботи в таборах, скріплюючи національно-державницькі прагнення інтернованого вояцтва. Таборовий театр став місцем, де інтерновані вояки-українці шукали і знаходили оригінальне вираження власним мистецьким пошукуванням, роблячи в такий спосіб свій внесок у скарбницю українського та європейського драматичного мистецтва.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: театр; трупа; драмгурток; репертуар; актор; табір; інтерновані вояки-українці; Польща
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 04 Січ 2022 09:45
Останні зміни: 04 Січ 2022 09:45
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40409

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу