Ймовірнісно-статистичні методи в економічній галузі та методика їх навчання в умовах онлайн-навчання

Шевченко, Світлана Миколаївна та Жданова, Юлія Дмитрівна та Фіщук, Тетяна Олександрівна (2021) Ймовірнісно-статистичні методи в економічній галузі та методика їх навчання в умовах онлайн-навчання Колективна (три і більше авторів). Сучасна траєкторія розвитку науково-технічного прогресу в Україні та світі: Колективна монографія. Ліга-Прес, Львів-Торунь.

[thumbnail of S_Shevchenko_Y_Zhdanova_T_Phischuk_Monograph.pdf] Текст
S_Shevchenko_Y_Zhdanova_T_Phischuk_Monograph.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)

Анотація

Дане дослідження присвячене методичним аспектам навчання теорії ймовірностей та математичної статистики (ТЙМС) в умовах онлайн-навчання як основного інструментарію багатьох спеціальностей економічної галузі. Шляхом аналізу нормативної, математичної та методичної літератури досліджено особливості вивчення ТЙМС студентами економічного профілю з метою визначення застосування методів даної науки для подальшої навчальної та професійної діяльності. Представлено історичний ракурс розвитку ТЙМС, що є необхідним елементом для підвищення рівня мотивації студентів до навчально-пізнавальної діяльності. Описано елементи методичної системи та навчальної взаємодії студентів економічного профілю у процесі вивчення ТЙМС в умовах онлайн-навчання. Серед них виділено: комплекс умов, що активізують пізнавальні мотиви (переконування, викликання інтересу, делегування, закріплення позитивного враження); створення проблемних ситуацій; розв’язання класичних задач ТЙМС від найпростішого рівня до складного; впровадження задач прикладної спрямованості і використання міждисциплінарних зав’язків; використання функцій платформ Zoom, Google Meet, середовища Moodle на різних етапах навчальної діяльності (дошка, рука, розподіл на групи, тести, Google Forms, презентації не лише викладача та інші). Обґрунтовано та експериментально перевірено, що дана технологія є ефективною в умовах онлайн-навчання. Перспективність дослідження полягає в тому, що викладені теоретичні положення та практичні рекомендації можуть надати допомогу викладачам в побудові навчального процесу вивчення ТЙМС в нових умовах (онлайн-навчання, змішаний формат навчання, дистанційне навчання).

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: теорія ймовірностей; математична статистика; методика навчання; економічна галузь; онлайн-навчання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра комп'ютерних наук і математики
Користувач, що депонує: доцент Світлана Миколаївна Шевченко
Дата внесення: 26 Січ 2022 09:40
Останні зміни: 26 Січ 2022 09:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40511

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу