Вплив Covid-19 на публічну політику гендерної рівності в Україні

Марухленко, Оксана В'ячеславівна та Ольшанецька, Ольга Борисівна (2022) Вплив Covid-19 на публічну політику гендерної рівності в Україні Електронне наукове видання "Публічне адміністрування та національна безпека". (1).

[thumbnail of O_Marukhlenko_O_Olshanetska_VCPPGRU_1_IS_KUBG.pdf] Текст
O_Marukhlenko_O_Olshanetska_VCPPGRU_1_IS_KUBG.pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки персонал архіва

Download (244kB) | Запит копії
Офіційне посилання: https://doi.org/10.25313/2617-572X-2022-1

Анотація

У статті досліджуються питання гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, що відносяться до п’ятої цілі сталого розвитку України 2030 р. У статті досліджується концепція розширення прав і можливостей жінок і висвітлюються способи, за допомогою яких показники, пов’язані з цією Ціллю щодо освіти, зайнятості та політичної участі, можуть сприяти цьому. Гендерна рівність та розширення прав і можливостей жінок є п’ятою із сімнадцяти цілей сталого розвитку України. Це скоріше внутрішня, ніж інструментальна ціль, яка чітко оцінюється як самоціль, а не як інструмент для досягнення інших цілей. Цілі сталого розвитку розвивають досягнення у питаннях гендерної рівності з метою гарантованого припинення дискримінації по відношенню до жінок і дівчат у всьому світі. У деяких регіонах на ринку праці досі існує величезна нерівність, а жінки позбавлені рівного доступу до робочих місць. Сексуальне насильство та експлуатація, нерівноправний розподіл неоплачуваного догляду за дітьми та домашньої роботи, а також дискримінація на державній службі досі залишаються величезними перешкодами. Надання жінкам рівних прав на економічні ресурси, такі як земля і власність, є життєво важливими завданнями в контексті реалізації цієї цілі. Не менше значення має забезпечення загального доступу до охорони сексуального і репродуктивного здоров’я. На сьогоднішній день державні посади обіймають більше жінок, ніж будь-коли раніше, проте заохочення жінок-лідерів сприятиме зміцненню політики і законодавства для посилення ґендерної рівності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: COVID-19; публічна політика; гендерна рівність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: доцент Оксана В'ячеславівна Марухленко
Дата внесення: 04 Лют 2022 08:07
Останні зміни: 04 Лют 2022 08:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40657

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу