Оцінка передумов формування методики оцінки достовірності інформації

Бржевська, Зореслава Михайлівна та Киричок, Роман Васильович (2022) Оцінка передумов формування методики оцінки достовірності інформації Кібербезпека: освіта, наука, техніка, 3 (15). с. 1-174. ISSN 2663-4023

[thumbnail of Z_Brzhevska_Kibersec_3_2022_FITU.pdf] Текст
Z_Brzhevska_Kibersec_3_2022_FITU.pdf

Download (720kB)
Офіційне посилання: https://csecurity.kubg.edu.ua/index.php/journal

Анотація

Концептуальна модель достовірності інформації включає: інформаційні ресурси, джерела інформації, фактори інформаційного протиборства, джерела факторів інформаційного протиборства (загроз достовірності), цілі зловмисників, функції, методи та засоби забезпечення достовірності, показники достовірності. Достовірність інформації (ступінь довіри до даних), яка міститься в інформаційних ресурсах багато в чому визначається якістю джерел та можливістю індивідів впливати на інформаційні процеси. При цьому поняття достовірності інформації часто пов’язується з категоріями цілісності та доступності інформаційних ресурсів. Все це повинно бути забезпечено при функціонуванні інформаційного простору в умовах випадкових чи навмисних інформаційних впливів.Необхідною умовою досягнення необхідного рівня достовірності інформації є побудова комплексної системи забезпечення достовірності інформації. Інформаційних простір підприємств існують в системі товарно-грошових відносин, в основі якої лежить поняття економічної ефективності, і не можуть собі дозволити безконтрольно і безпідставно витрачати матеріальні ресурси на проведення будь-яких заходів. Внаслідок цього оцінка рівня достовірності інформації і прийняття рішень щодо проведення заходів для його підвищенняпіднімають супутню завдання оцінки економічного ефекту від їх проведення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: достовірність інформації; інформаційний простір; інформаційні ресурси; засоби масової інформації
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет інформаційних технологій та математики > Кафедра інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка
Користувач, що депонує: Зореслава Михайлівна Бржевська
Дата внесення: 11 Квіт 2022 06:40
Останні зміни: 11 Квіт 2022 06:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40909

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу