Генеза смислової архітектоніки свідомості майбутніх психологів-консультантів : монографія

Каліщук, Світлана Миколаївна (2020) Генеза смислової архітектоніки свідомості майбутніх психологів-консультантів : монографія Одноосібна. Сполом, Львів.

[thumbnail of Монографію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню онтогенетичних чинників мікро- і макрогенези смислової архітектоніки свідомості майбутніх психологів-консультантів. В дослідницькому просторі смислову архітектоніку свідомості представ] Текст (Монографію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню онтогенетичних чинників мікро- і макрогенези смислової архітектоніки свідомості майбутніх психологів-консультантів. В дослідницькому просторі смислову архітектоніку свідомості представ)
S_Kalishchuk_L_IL.pdf - Опублікована версія

Download (2MB)

Анотація

Монографію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню онтогенетичних чинників мікро- і макрогенези смислової архітектоніки свідомості майбутніх психологів-консультантів. В дослідницькому просторі смислову архітектоніку свідомості представлено як предметну царину свідомості, що детермінується процесом розуміння свідомістю власного «тексту», акумулює і «укладає» у парафернальні смислові поля сліди зафіксованих попередніх взаємодій і відношень до світу. «Картина світу» постає системою варіативно-предметних випадків об’єктивації смислової архітектоніки свідомості особистості – інтенційно-активованою динамічною смисловою мережею множини індивідуально налаштованих образів світу і себе в ньому та ієрархічних смислових зв’язків між всіма специфічними елементами, що складають часткові образи і мережу в цілому. Науково-дослідницьким ядром виступає гіпотетична модель репрезентативної дії смислової архітектоніки свідомості особистості, фундація базисного скрипту її змістових й функціонально-операційних детермінант та діагностична програма їх розвідок. Побудована площина онтологічних домінант та доведена функціональна спроможність транстеоретичного екзистенційно-системного концепту щодо реорганізації смислової архітектоніки свідомості особистості. Для психологів, викладачів і студентів-психологів.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Ключові слова: Свідомість; смисл; розуміння; переживання; смислова архітектоніка; телеологічна сила, макрогенеза, мікрогенеза, картина світу; образ світу, дійсність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра психології особистості та соціальних практик
Користувач, що депонує: Професор Світлана Миколаївна Каліщук
Дата внесення: 13 Квіт 2022 14:51
Останні зміни: 13 Квіт 2022 14:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40914

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу