Навички письма: проблеми і рішення

Висоцька / Борисенко, Оксана Анатоліївна (2022) Навички письма: проблеми і рішення In: Міжнародної науково-практичної конференції „Прикладні лінгвістичні дослідження в умовах міжкультурної комунікації”, Національний університет „Острозька академія”, м. Острог, 7-8 квітня 2022 року, 7-8 квітня 2022 року, м. Острог.

[thumbnail of O_Vysotska_ MKonf_2022_IF.pdf] Текст
O_Vysotska_ MKonf_2022_IF.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://www.oa.edu.ua/ua/departments/filologist/

Анотація

Уміння спілкуватися письмово іноземною мовою є обов’язковим для будь-якого освіченого професіонала в сучасному глобалізо- ваному світі. Це дозволяє отримати престижну роботу, брати участь у міжнародних проектах та програмах обміну, здобувати освіту тощо. Для цього рівень володіння іноземною мовою має бути вищим за середній (B2+), включаючи навички письма. Саме цей рівень дозволяє людям самостійно жити, навчатися чи працювати в країні, де і коли саме ця іноземна мова використовується для спілкування. Однак результати іспитів, спрямованих на оцінку володіння навичками письма українських школярів та студен- тів вищих навчальних закладів, свідчать про те, що ці навички розвинені недостатньо і залишають бажати кращого. І вчителі, і учні вважають, що писемна комунікація є найскладнішою з чотирьох основних базових навичок, оскільки вимагає одночасно контролювати декілька змінних, зміст і форму, тобто знати, про що писати і як. Стаття зосереджує увагу на особливостях письма, які роблять його складним; зроблено спробу проаналізувати проблеми, з якими стикаються українські студенти, та на- дати деякі рекомендації стосовно того, що можуть зробити вчителі іноземних мов для покращення ситуації.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Ключові аспекти)
Ключові слова: навички письма; навички читання; рівень володіння мовою
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра англійської мови та комунікації
Користувач, що депонує: доцент Оксана Анатоліївна Висоцька
Дата внесення: 07 Черв 2022 08:38
Останні зміни: 07 Черв 2022 08:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41182

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу