Сторітеллінг як ефектівна технологія викладання курсу «Лідерство в освіті» для магістрів

Братко, Марія Василівна (2022) Сторітеллінг як ефектівна технологія викладання курсу «Лідерство в освіті» для магістрів Неперервна професійна освіта: теорія і практика (серія: педагогічні науки) (1 (70)). с. 68-75. ISSN 1609-8595

[thumbnail of Bratko_npo.pdf] Текст
Bratko_npo.pdf

Download (295kB)
Офіційне посилання: http://npo.kubg.edu.ua/issue/view/15392

Анотація

У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти сторітеллінгу як технології навчання у вищій школі на другому (магістерському) рівні вищої освіти. Аргументовано продемонстровано доцільність застосування сторітеллінгу в практиці викладання курсу «Лідерство в освіті», оскільки розповідь історій є актуальним інструментом лідерів різних рівнів. Коротко охарактеризовано змістове наповнення та цільові орієнтири курсу «Лідерство в освіті», який вивчається в рамках інноваційної освітньої програми «Корпоративна освіта та розвиток персоналу» в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Зроблено короткий теоретичний огляд актуальних англомовних та україномовних наукових праць із досліджуваної проблеми. Виокремлено основні функції сторітеллінгу як технології навчання – освітню, ціннісну, мотиваційну, виховну, розвивальну, комунікативну, наставницьку. Сфор- мульовано методичні рекомендації щодо створення успішної історії, які стосуються її структури, необхідних складників. Наведено приклад рекомендацій щодо використання сторітеллінгу, яких автор дотримувалась під час викладання курсу «Лідерство в освіті» на другому (магістерському) рівні вищої освіти. Рекомендації розроблені на основі теоретичного узагальнення наукових поглядів учених та власного педагогічного досвіду. На основі відгуків здобувачів освіти зроблено висновок про доцільність застосування сторітеллінгу у вищій школі як технології, яка підвищує результативність освітнього процесу. Проведене дослідження актуалізувало необхідність ґрунтовного дослідження педагогічних та психологічних основ сторітеллінгу та відповідної підготовки педагогів до використання цієї технології.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вища освіта; другий (магістерський) рівень вищої освіти; лідер; лідерство в освіті; сторітеллінг; технологія навчання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: професор Марія Василівна Братко
Дата внесення: 06 Черв 2022 06:47
Останні зміни: 06 Черв 2022 06:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41213

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу