Реалізація інструментально-виконавського досвіду студентів у концертній діяльності

Економова, Ольга Серафимівна та Гаркуша, Людмила Іванівна (2021) Реалізація інструментально-виконавського досвіду студентів у концертній діяльності Музичне мистецтво в освітологічному дискурсі (6). с. 111-115.

[thumbnail of O_Ekonomova_L_Harkusha_RI-VDSYKD.pdf] Текст
O_Ekonomova_L_Harkusha_RI-VDSYKD.pdf

Download (404kB)
Офіційне посилання: https://mmod.kubg.edu.ua/index.php/journal/article...

Анотація

Стаття присвячена проблемі виховання у піаністів активного музикування в процесі їхньої виконавської діяльності. Висвітлено погляди визначних особистостей щодо вдосконалення виконавського рівня музиканта та художньо-естетичного розвитку суб’єктів навчання. Розглядається ставлення студентів до музично-творчої діяльності, сценічного виступу, який є найважливішою формою реалізації потреби музиканта у комунікації та адекватним способом залучення слухацької аудиторії до процесу спілкування з музичним мистецтвом. Висвітлено необхідні піаністичні навички, різні прийоми підготовки до концертного виступу і до самого процесу естрадного виконання твору. Враховуючи, що трудовою нивою вчителя-піаніста є насамперед художньо-просвітницька діяльність, основою якої завжди була й залишається здатність до спілкування, тому є необхідність докладніше зупинитися на комунікативних аспектах музичного виконавства. Зазначено, що формування культури професійно-педагогічного спілкування, набуття відповідного досвіду студентами може відбуватися за умов поширення міжособистісної взаємодії суб’єктів навчання, що стане запорукою високого рівня професійно-творчої виконавської майстерності майбутнього музиканта.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мистецька освіта; формування музичного досвіду; виконавська майстерність; професійно-педагогічне та естрадне спілкування
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра інструментально-виконавської майстерності
Користувач, що депонує: Ольга Серафимівна Економова
Дата внесення: 06 Черв 2022 14:41
Останні зміни: 06 Черв 2022 14:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41226

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу