Феномен духовного потенціалу особистості в ціннісному вимірі музичного мистецтва

Олексюк, Ольга Миколаївна (2022) Феномен духовного потенціалу особистості в ціннісному вимірі музичного мистецтва Колективна (три і більше авторів). Theoretical issues of Ukrainian culture and musicArt : monograph. LAP LANBERT Academic Publishing, Німеччина, Німеччина.

[thumbnail of O_Oleksiuk_TIUCMA_IM_KMMO.pdf] Текст
O_Oleksiuk_TIUCMA_IM_KMMO.pdf

Download (4MB)

Анотація

Пізнання будь-якого об'єкта, зрозуміло, і духовного потенціалу особистості в сфері музики, передбачає вивчення його структури, бо лише в такому разі виокремляться особливості цього духовного утворення, перспективи його формування у майбутніх фахівців. Структурування духовного потенціалу особистості в сфері музики - це обопільна проблема як психолого-педагогічного так і музикознавчого характеру, дослідження змісту та структурних компонентів духовного потенціалу передбачає поринання в проблеми музичного сприйняття, нормативно-ціннісної сфери, художнього вчинку. Коротко кажучи, структуру духовного потенціалу містить в собі: прошарок духовно-почуттєвих переживань, зв'язаних із сприйняттям музики, прошарок норм, цінностей, відношень, котрі спрямовують духовну активність особистості на досягнення мети, стаю¬чи спонукальною силою до творчості, реальної поведінки, до вчинку; прошарок дій, діяльності та вчинків, у яких духовні сутнісні сили і актуалізуються, і розвиваються.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: музичне мистецтво; ціннісний вимір; феномен; духовний потенціал
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра музикознавства та музичної освіти
Користувач, що депонує: Доктор Ольга Миколаївна Олексюк
Дата внесення: 04 Серп 2022 07:40
Останні зміни: 24 Груд 2022 18:39
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41606

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу