Цінності, що регулюють суспільне життя студентської молоді в Україні – звіт польсько-українських студій

Хоружа, Людмила Леонідівна та Урлінська, Марія Марта (2022) Цінності, що регулюють суспільне життя студентської молоді в Україні – звіт польсько-українських студій Колективна (три і більше авторів). O tozsamosci, condycji i powinnosciah pedagogiki – tradycja I wspotczesnosc. adam marszatels, Польща, Катовиці.

[thumbnail of L.Khoruzha_M.Urlinska_ОTKPPTW.pdf] Текст
L.Khoruzha_M.Urlinska_ОTKPPTW.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://sklep.marszalek.com.pl/pl/glowna/5153-o-to...

Анотація

Одним із провідних процесів євроінтеграції, що відбувається в Україні, є трансформація системи цінностей суспільства, особливо молоді. Зміна цінностей у бік переходу від пострадянських до європейських суттєво впливає на життя молоді. Протягом останніх десяти років було проведено багато досліджень з метою аналізу соціального розвитку української молоді. Відповідним соціальним «барометром» є збереження цінностей молоді. Спостерігаючи за історичними змінами, які відбуваються за нашим східним кордоном, ми вирішили знайти подібність польських умов 1980-х років до тих, що характеризують сучасну Україну, намагаючись порвати з її минулою приналежністю до СРСР. Нашим натхненням стали дослідження, проведені у 1980-х роках у Польщі Збігнєвом Квєцінським. Соціальні зміни, які пережило це покоління, і вплив, який вони мали на молодь, спонукали нас прийняти концепцію вивчення норм і цінностей, які керують соціальним життям українських студентів.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: цінності; молодість; соціальні зміни; євроінтеграція; ідентичність; національна ідентифікація; патріотизм; Україна
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Людмила Леонідівна Хоружа
Дата внесення: 04 Серп 2022 07:56
Останні зміни: 23 Груд 2022 00:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41609

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу