Формування наскрізних умінь у молодших школярів в умовах реформи "Нова українська школа"

Hrynevych, Liliia та Linnik, Olena та Starahina, Iryna (2022) Формування наскрізних умінь у молодших школярів в умовах реформи "Нова українська школа" Освіта та розвиток обдарованої особистості (2(85)). с. 28-34.

[thumbnail of L_Hrynevych_OROD_2_2022_FITU.pdf] Текст
L_Hrynevych_OROD_2_2022_FITU.pdf

Download (774kB)
Офіційне посилання: http://otr.iod.gov.ua/images/pdf/2022/2/IOD_285__-...

Анотація

У статті розкрито особливості формування наскрізних умінь у молодших школярів в умовах реформи «Нова українська школа» (НУШ). Проаналізовано потенціал державних стандартів щодо їх формування, подано результати моніторингового дослідження щодо сформованості наскрізних умінь в учнів початкової школи. Результати дослідження засвідчили, що найкраще в учнів розвинені навички, пов’язані з особистісною та соціальними сферами: співпраця, керування емоціями. Найгірше розвинені уміння, пов’язані із когнітивною сферою: критичне та системне мислення, читання з розумінням, обґрунтування власної позиції. В учнів експериментальних шкіл виявлено перевагу над іншими учнями за низкою наскрізних умінь.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: 10.32405/2309-3935-2022-2(85)-28-34
Ключові слова: наскрізні уміння; молодші школярі; моніторинг; реформа освіти; "Нова українська школа"
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Erih Plus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: L.M. Hrynevych
Дата внесення: 05 Серп 2022 07:13
Останні зміни: 05 Серп 2022 07:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41616

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу