Використання візуалізації даних в системі електронного навчання

Варченко-Троценко, Лілія Олександрівна та Тютюнник, Анастасія Володимирівна (2022) Використання візуалізації даних в системі електронного навчання Open Educational E-environment of modern university (12). с. 21-31. ISSN 2414-0325

[thumbnail of L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_OPENEDU_12_NDLIO.pdf] Текст
L_Varchenko_A_Tiutiunnyk_OPENEDU_12_NDLIO.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://openedu.kubg.edu.ua/journal/index.php/open...

Анотація

Широке використання цифрових інструментів у всіх сферах, в тому числі в освіті призводить до збільшення кількості створених та здобутих даних в геометричній прогресії, виникає проблема їх інтерпретації та швидкого аналізу. Зокрема збільшується кількість відомостей для моніторингу та використання системи електронного навчання в закладах освіти. Допомагає пришвидшити сприйняття відомостей їх візуалізація, в тому числі і візуалізацій навчальних матеріалів та частини відомостей освітньої діяльності, що представлені у числовому та текстовому форматах. Щоб візуалізувати дані, необхідно пройти процеси отримання, фільтрації, аналізу, представлення, модифікації та взаємодії даних. Використовуючи інструменти та технології візуалізації даних, викладачі можуть інтуїтивно представляти матеріали здобувачам, проводити аудиторне навчання, педагогічне втручання, оцінювати їх знання; здобувачі можуть зробити самооцінку, вчасно виявити свої проблеми в навчанні, і сформувати систему знань і систему взаємозв'язків для сприяння вираженню та персоналізації знань; менеджери з е-навчання можуть коригувати цілі, методи та стратегії управління навчанням, а також на основі цих даних приймати рішення. В статті здійснено аналіз можливих варіантів використання візуалізації даних в системі електронного навчання Київського університету імені Бориса Грінченка. Проаналізовано, як саме можливо використовувати візуалізацію даних на різних рівнях доступу як здобувачів, викладачів та адміністрації (зокрема тої, що здійснює моніторинг ефективності функціонування системи електронного навчання та забезпечення різних процесів освітньої діяльності – наявності електронних курсів відповідно освітньо-професійних/наукових програм у структурних підрозділах університету, їх використання та сертифікація, аналіз активності здобувачів та викладачів, здійснення оцінювання тощо).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: електронне навчання; візуалізація даних; цифрова візуалізація; візуалізація; типи цифрових візуалізації
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Анастасія Володимирівна Тютюнник
Дата внесення: 29 Жов 2022 18:40
Останні зміни: 29 Жов 2022 18:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42243

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу