80 років трагедії Бабиного Яру: антологія, щоденники, пам'ять

Левітас, Фелікс Львович та Рамазанов, Шаміль (2022) 80 років трагедії Бабиного Яру: антологія, щоденники, пам'ять Колективна (три і більше авторів). Суспільно-політичні та історичні аспекти розвитку сучасної єврейської громади України: європейський контекст: монографія. Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, Україна, Київ.

[thumbnail of 80RTBYASHP_F_Levitas_IPO_KUBG.pdf] Текст
80RTBYASHP_F_Levitas_IPO_KUBG.pdf

Download (367kB)
Офіційне посилання: https://ipiend.gov.ua/publication/suspilno-polityc...

Анотація

Пропонована наукова праця є спробою виявлення та аналізу основних суспільно-політичних та історичних аспектів розвитку сучасної єврейської громади України, а також висвітлення основних перспектив її розвитку у найближчому майбутньому в контексті європейського шляху поступу України. Дослідження проводилося співробітниками Центру єврейської історії та культури Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України та було підтримано вченими з інших наукових установ. У монографії розкриваються питання розвитку хасидизму на сучасному етапі, історична доля кримчаків, особливості комплексної меморіалізації Бабиного Яру, відносини єврейських громад Європейського Союзу з національними урядами, можливість запозичення й застосування цього досвіду в українських реаліях та ін. Колективна монографія розрахована на політологів, істориків, студентів гуманітарних спеціальностей, усіх, хто цікавиться дослідженнями в царині української юдаїки.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: друга світова війна; голокост; бабин яр; нацизм; історичні джерела; історична память
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра історичної та громадянської освіти
Користувач, що депонує: Наталія Миколаївна Дем'янчук
Дата внесення: 03 Лист 2022 14:54
Останні зміни: 22 Груд 2022 23:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42292

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу