"Етап люстерка" в історії драматургічних антологій сучасної України (2003 р. - теперішній час)

Бондарева, Олена Євгенівна (2022) "Етап люстерка" в історії драматургічних антологій сучасної України (2003 р. - теперішній час) Колективна (три і більше авторів). Innovative pathway for the development of modern philological sciences in Ukraine and EU countries : Scientific monograph. “Baltija Publishing”, Latvia, Riga.

[thumbnail of O_Bondareva_IPDMPS_FUFKM.pdf] Текст
O_Bondareva_IPDMPS_FUFKM.pdf - Опублікована версія

Download (550kB)
Офіційне посилання: http://www.baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/c...

Анотація

Уперше системно досліджено книжковий сегмент сучасних українських літературних перекладів світової драматургії, реалізо- ваний у форматах окремих несистемних видавничих серій та системних видавничих колекцій. До уваги взято понад 80 видань, чим засвідчено активність сучасного українського книжкового ринку в розгортанні процесів повернення актуальної світової драматургії в новітніх літературних перекладах у зону цікавої літератури для читання. Зафіксовано актуальність просування драматургічних видань на сучасний книжковий ринок. Висунуто припущення, що таку кількість окремих видань, видавничих проєктів та унікальних драматургічних антологій світової драматургії в сучасних українських перекладах у перспективі можна розглядати як стихійну «міжвидав- ничу» колекцію. Особливу увагу приділено видавничій серії «Колекція театральна» Видавництва Анетти Антоненко, аналогів якій не існує на сучасному українському книжковому ринку. Визначено 12 провідних проблемно-смислових дискурсів, довкола яких розгортаються твори «Колекції театральної». Ці ж дискурси співвіднесено з практикою українських драматургічних антологій етапу колекцій, і це дає змогу говорити, що сучасна українська драматургія цілком вписується у трендові ніші драматургії світової.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: антології; драма; етап люстерка; видавнича колекція
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 14 Лист 2022 13:38
Останні зміни: 14 Лист 2022 13:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42527

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу