Каліграфія в графічному циклі Катерини Радько до вірша Феофана Прокоповича «Опис Києва»

Здор, Оксана Григорівна (2022) Каліграфія в графічному циклі Катерини Радько до вірша Феофана Прокоповича «Опис Києва» Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», 1. с. 24-27.

[thumbnail of O_Zdor_MKonf_2022_FOMD.pdf] Текст
O_Zdor_MKonf_2022_FOMD.pdf

Download (314kB)
Офіційне посилання: http://designconference.knutd.edu.ua/

Анотація

Розглянуто естампи Катерини Радько з графічного циклу, створеного за мотивами вірша Феофана Прокоповича «Опис Києва». Основна увага зосереджена на прояві та інтерпретації національних барокових традицій в сучасному графічному мистецтві на рівні ідейного замислу та візуального пластичного втілення. Особливість кожного естампу серії – включення виконаних в традиції козацького скоропису текстів, які є вагомим елементом композиції аркуша. Складна внутрішня структура поліптиху, образна побудова графічних аркушів, каліграфічна майстерність, досконале володіння технікою офорту дозволяє художниці втілити ідею безкінечного протиставлення людського й Божого, землі і неба, присутнього в бароковій спадщині та актуального сьогодні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: бароко; графічне мистецтво; естамп; каліграфія; скоропис
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Оксана Григорівна Здор
Дата внесення: 28 Лист 2022 18:58
Останні зміни: 29 Лист 2022 02:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42587

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу