Професійне становлення майбутнього керівника вокального ансамблю в умовах музично-педагогічної освіти

Савченко-Шлапак, Юлія (2021) Професійне становлення майбутнього керівника вокального ансамблю в умовах музично-педагогічної освіти Наукові записки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова (151). с. 154-161.

[thumbnail of Y_Savchenko_NZ_151_FM.pdf] Текст
Y_Savchenko_NZ_151_FM.pdf

Download (206kB)
Офіційне посилання: http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/37862

Анотація

У сучасній вітчизняній музичній культурі залишається актуальною традиція вокального ансамблевого виконавства, яка особливо підтримується останніми роками засобами масової інформації і позитивно впливає на музичне виховання молоді. Заняття студентів у вокальному ансамблі сприяють розширенню музичної культури молодих людей, розвитку їхніх музичних здібностей (мелодійного, ритмічного, тембрового, гармонійного слуху; вокального голосу; музичності в цілому), а також виховують сценічну культуру, художній смак, творчу ініціативу і самостійність. У статті визначаються критерії якості підготовки майбутнього фахівця для ефективної реалізації його практичної діяльності як керівника дитячо-юнацького вокального колективу. Зростає потреба в розробці нових концептуальних підходів до професійно-педагогічного трактування майбутнього керівника вокального ансамблю як творчої особистості, які є визначальними в розвитку характеру навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: музично-освітнє середовище; вокально-ансамблева підготовка; колективне виконавство; творча співпраця; інтеграція професійних знань
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Навчальна лабораторія виконавської майстерності
Користувач, що депонує: Юлія Олександрівна Савченко
Дата внесення: 02 Груд 2022 05:35
Останні зміни: 02 Груд 2022 05:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43096

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу