Правові засади оподаткування прибутку підприємств від операцій із торгівлі валютними цінностями в готівковій формі

Хатнюк, Наталія Сергіївна та Левицька, Анастасія Андріївна (2022) Правові засади оподаткування прибутку підприємств від операцій із торгівлі валютними цінностями в готівковій формі Право.ua: Науково-практичний журнал (3). с. 154-159.

[thumbnail of N_Khatniuk_A_Levitska_Pravo_ua_2022_FPMV.pdf] Текст
N_Khatniuk_A_Levitska_Pravo_ua_2022_FPMV.pdf

Download (264kB)
Офіційне посилання: https://pravo.unesco-socio.in.ua/archive/2022-03/

Анотація

У науковій статті авторами проаналізовано сучасний стан та обіг іноземної валюти в Україні, умови здійснення операцій купівлі-продажу валютних цінностей у грошовій формі та інновації щодо оподаткування прибутку підприємств від торгівлі валютними цінностями на ринку. Досліджено правові засади здійснення підприємствами різних видів валютних операцій, а саме конверсійних (обмінних) валютних операцій та купівлі-продажу валютних цінностей, розкрито теоретичні та законодавчі положення оподаткування таких операцій. Авторами проведено аналіз основних елементів податку на прибуток підприємств та механізму справляння податку на прибуток підприємств від операцій купівлі-продажу валюти у грошовій формі. У статті розкриваються такі правові категорії як: сутність валютних операцій, види валютних операцій, особливості здійснення окремих видів валютних операцій, конверсійні (обмінні) валютні операції, оформлення окремих видів валютних операцій, оподаткування конверсійних валютних операцій, оподаткування прибутку підприємств від операцій із торгівлі валютними цінностями та від різниці курсу валюти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: іноземна валюта; національна валюта; податок на прибуток підприємств; валютні операції; види валютних операцій; валютні цінності; торгівля валютними цінностями; конверсійні валютні операції; торгівля валютою в готівковій формі; оподаткування прибутку підприємств від торгівлі валютними цінностями.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра публічного права
Користувач, що депонує: Наталія Сергіївна Хатнюк
Дата внесення: 02 Груд 2022 20:08
Останні зміни: 02 Груд 2022 20:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43148

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу