Еміграція з країн Східної Європі в часи Холодної війни: основні виміри та уроки

Бессонова, Марина Миколаївна (2022) Еміграція з країн Східної Європі в часи Холодної війни: основні виміри та уроки Колективна (три і більше авторів). Z tarczą albo na tarczy»: wojny w historii cywilizacji światowej. Monografia zbiorowa. Wydawca Międzynarodowe konsorcjum naukowo-edukacyjne im. Luciena Febvra, Польща, Warszawa-Paryż.

[thumbnail of M_Bessonova_Mongraph_2022_FPMV.pdf] Текст
M_Bessonova_Mongraph_2022_FPMV.pdf

Download (372kB)
Офіційне посилання: https://fshn.kubg.edu.ua/images/stories/Departamen...

Анотація

У розділі монографії розглядається еміграція з країн Східної Європи упродовж другої половини ХХ ст., яка була була складним, неоднорідним та хвилеподібним процесом. Виявлені основні причини, яки викликали міграцію з країн Східної Європи в роки Холодної війни; специфіка міграційних потоків; зовнішні та внутрічні фактори, яки впливали на міграцію, Було віиявлено, що упродовж досліджуваного періоду змінився основний вимір проблем для мігрантів із Східної Європи: якщо упродовж Холодної війни головним чином діяли фактори «виштовхування» і головним питанням було «як виїхати» зі Сходу, то наприкінці біполярного протистояння домінуючими стали фактори «притягування», а проблематичним ставало «як в’їхати» до країн Заходу.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: міграція; Східна Європа; Холодна війна; міграційний потік
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра міжнародних відносин
Користувач, що депонує: доцент Марина Миколаївна Бессонова
Дата внесення: 07 Груд 2022 15:23
Останні зміни: 07 Груд 2022 15:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43226

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу