Соломон та Суламіф пісня пісень. Перший український камерний мюзикл за мотивами біблійної історії

Полянський, В'ячеслав Анварович та Журавкова, Ю. та Євшин, М. та Беліменко, Л. (2021) Соломон та Суламіф пісня пісень. Перший український камерний мюзикл за мотивами біблійної історії Музична Україна, Україна, Київ.

[thumbnail of V_Polianskyi_STSPPPUKM.pdf] Текст
V_Polianskyi_STSPPPUKM.pdf

Download (4MB)

Анотація

Видання Камерного мюзиклу «СОЛОМОН та СУЛАМІФ: пісня пісень» відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України В’ячеслава Полянського сприяє заповненню прогалини в сучасній українській вокально-сценічній музиці. Мінімальний виконавський склад твору стане в нагоді у справі боротьби українського сучасного мистецтва за своє життя проти пандемії COVID-19. Проєкт вже сьогодні може увійти до репертуарів українських мистецьких закладів і наблизити артистів до свого глядача, сприяючи культурному розвитку громад. Цільове розповсюдження спеціально створеного в рамках проєкту аудіо-поліграфічного альбому-мюзиклу сприятиме децентралізації культури, мистецькій взаємоінтеграції Київ-регіони, залученню віддалених від столиці регіонів до ключових мистецьких процесів сьогодення. Незважаючи на камерність, твору притаманні виразні риси мюзиклу. Твір витримано автором в особливій поетичній стилістиці, на межі академічної музики, джазу та популярної естради, що дозволить мюзиклу легко знайти шлях до сердець слухачів. Старозавітна «Пісня пісень», що оспівує кохання Царя Соломона та юної Суламіф, багато століть поспіль продовжує не лише бентежити людські душі, але й впливати на розвиток людської думки. Достатньо передивитись перелік творів мистецтва, створених на основі цього знакового класичного шедевру, щоб зрозуміти масштаби значущості цієї духовної поеми з моменту її написання до наших днів. Унікальний проєкт створений командою однодумців на основі відомої біблійної легенди про царя Соломона, за підтримки Українського Культурного Фонду в рамках програми «Культура плюс» спільно з партнером проєкту видавництвом «Музична Україна».

Тип елементу : Підручник/посібник
Ключові слова: музика; біблійні мотиви; мюзикл; пісня; сучасна вокально-сценічна музика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Музичні твори > Малі музичні форми
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра інструментально-виконавської майстерності
Користувач, що депонує: Unnamed user with email v.polianskyi@kubg.edu.ua
Дата внесення: 21 Груд 2022 06:44
Останні зміни: 21 Груд 2022 06:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43266

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу