Віртуальні формати оприлюднення та збереження сучасних драматургічних текстів в Україні: еволюція рецепції та презентаційного потенціалу

Бондарева, Олена Євгенівна (2022) Віртуальні формати оприлюднення та збереження сучасних драматургічних текстів в Україні: еволюція рецепції та презентаційного потенціалу Колективна (три і більше авторів). Humanistic expertise as a strategy for developing the future culture : Scientific monograph. Baltija Publishing, Latvia, Riga.

[thumbnail of O_Bondareva_HEAASFDTFC_FUFKM.pdf] Текст
O_Bondareva_HEAASFDTFC_FUFKM.pdf - Опублікована версія

Download (737kB)
Офіційне посилання: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-262-3-7

Анотація

Віртуальні ресурси сучасної української драматургії розглянуто у діахронічному аспекті їх еволюції та у функціональному аспекті їх відповідності гуманітарним запитам сучасного українського суспільства. Докладно опрацьовано web-хаби текстів “ВІРТЕП”, “Драматургічна бібліотека” (Сайт НЦТМ ім. Л.Курбаса), “Українська драматургія”, “Бібліотека української драматургії”, “ukrdramachub”, “TEATRE”, “Ukrainian Drama Translations”. В аналізі цих ресурсів представлено якісні і кількісні параметри, виявлено сильні та слабкі сторони. Вказано на проблемні зони кожного з ресурсів, завдяки чому їх автори і модератори можуть працювати над їх удосконаленням. Наголошено на процесуальності та принциповій відкритості проаналізованих ресурсів, завдяки чому вони здатні фіксувати, демонструвати і забезпечувати тяглість української драматургічної традиції. Окрему увагу приділено реакції українських драматургічних хабів на нову фазу російської збройної агресії проти України, розпочату 24 лютого 2022 року. Бібліографічні гіперпосилання дозволяють знайомитися з цими ресурсами та опрацьовувати їх тексти.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: драматургічна антологія; віртуальна колекція; цифрові тексти; репрезентації ідентичності
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 26 Груд 2022 16:11
Останні зміни: 26 Груд 2022 16:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43499

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу