Характеристика духовності хворих і здорових людей за рисами характеру

Савченко, Валентин Михайлович та Неведомська, Євгенія Олексіївна та Тимчик, Олеся Володимирівна та Буряк, Ольга Юріївна та Яценко, Світлана Петрівна (2023) Характеристика духовності хворих і здорових людей за рисами характеру Proceedings of the VII International Scientific and Practical Conference. с. 214-221.

[thumbnail of V_Savchenco_Stattja_2023_FZFVS.pdf] Текст
V_Savchenco_Stattja_2023_FZFVS.pdf

Download (502kB)
Офіційне посилання: https://isg-konf.com/application-of-knowledge-for-...

Анотація

На сьогодні є свідчення про якісні відмінності в розумінні духовності молодими та дорослими людьми, чоловіками і жінками, про зв’язок духовності з різними показниками функціонування. Однак, результати наукових досліджень про духовність не завжди є однозначними і зрозумілими, часто носять суперечливий характер. Однією із причин цього є те, що вивчення духовності / духовного здоров’я конкретної особи є опосередкованим процесом. Є сенс проводити дослідження стану духовності / духовного здоров’я з використанням різних питальників, а отримані результати узагальнювати та синтезувати. Мета дослідження ‒ описати за рисами характеру стан духовності хворих і здорових людей. Матеріал і методи дослідження. Дослідження проведено серед пацієнтів з хронічними хворобами та наслідками травм, що потребували медичної реабілітації в стаціонарі, та серед студентів гуманітарного університету, які за лікарськими висновками були здоровими людьми. Висновки. У здорових людей кількість більшості виявлених рис характеру переважала над кількістю цих же рис характеру у хворих людей, окрім риси «служіння». Це пояснюється тим, що здоровими людьми були особи юнацького віку.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI – 10.46299/ISG.2023.1.7
Ключові слова: духовність; риси характеру; здорова людина: хвора людина
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Доцент Євгенія Олексіївна Неведомська
Дата внесення: 24 Лют 2023 12:42
Останні зміни: 24 Лют 2023 12:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/43997

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу