Модель експертної системи для медичного скринінгу на основі методів кластерного аналізу

Шевченко, Світлана Миколаївна та Жданова, Юлія Дмитрівна та Негоденко, Олена Василівна та Куцук, Валерія Андріївна (2023) Модель експертної системи для медичного скринінгу на основі методів кластерного аналізу Колективна (три і більше авторів). Modern aspects of science: collective monograph. Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o. Česká republika, Jesenice, Česká republika.

[thumbnail of S_Shevchenko_Y_Zhdanova_O_Nehodenko_V_Kutsuk_Monograph.pdf] Текст
S_Shevchenko_Y_Zhdanova_O_Nehodenko_V_Kutsuk_Monograph.pdf

Download (652kB)
Офіційне посилання: http://perspectives.pp.ua/public/site/mono/mono-27...

Анотація

Дане дослідження присвячене проблемі моделювання експертних систем для медичного скринінгу на основі методів кластерного аналізу. З метою визначення структури експертних систем у роботі проаналізовані існуюча класифікація та методи машинного навчання, на основі яких здійснюються різноманітні клінічні процеси. Здійснено обґрунтування створення експериментальної системи на основі методу ближнього сусіда. Представлено експериментальне впровадження застосування даних методів для медичного скринінгу та діагностики раку шийки матки. Результати дослідження можуть бути використані для розробки програмного забезпечення експертної системи для медичного скринінгу та впроваджені у навчальний процес медичних закладів вищої освіти.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: штучний інтелект; методи машинного навчання; експертна система у медичній галузі; кластерний аналіз; метод ближнього сусіда
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет інформаційних технологій та математики > Кафедра інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка
Користувач, що депонує: Ю. Д. Жданова
Дата внесення: 01 Бер 2023 15:01
Останні зміни: 01 Бер 2023 15:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44155

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу