Факторний аналіз для виявлення лімітуючих складників фізичної підготовленості учнів молодшого шкільного віку різних медичних груп

Семененко, В'ячеслав Петрович та Михальчук, Андрій та Трачук, Сергій та Білецька, Вікторія Вікторівна (2022) Факторний аналіз для виявлення лімітуючих складників фізичної підготовленості учнів молодшого шкільного віку різних медичних груп Спортивна медицина, фізична терапія та ерготерапія (2). с. 82-87.

[thumbnail of V_Biletska_SMFTE_2_FZFVS.pdf] Текст
V_Biletska_SMFTE_2_FZFVS.pdf

Download (2MB)
Офіційне посилання: http://sportmedicine.uni-sport.edu.ua/issue/view/1...

Анотація

Проведено факторний аналіз складників фізичної підготовленості учнів молодшого шкільного віку різних медичних груп здоров’я. Мета. Визначення конфігурації факторів, що лімітують фізичну підготовленість учнів молодшого шкільного віку різних медичних груп. Методи. Факторний аналіз, метод головних компонентів. Результати. На основі процедури факторного аналізу з використанням відповідних показників отримано досить повну характеристику компонентів фізичної підготовленості учнів початкової школи різних медичних груп, яка має певні відмінності. В учнів, віднесених до спеціальної медичної групи, домінуючими були такі чинники: фізичний розвиток, кистьова динамометрія правої та лівої кисті, показники серцево-судинної системи, дихальної системи. В учнів основної та підготовчої медичних груп серед домінуючих чинників виявлено фізичний розвиток, фізичну підготовленість та фізичне здоров’я.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: медичні групи; початкова школа; факторний аналіз; фізична підготовленість
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Виктория Викторовна Билецкая
Дата внесення: 03 Бер 2023 08:01
Останні зміни: 03 Бер 2023 08:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44200

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу