Технологізація соціальної роботи з сім’ями, в яких виховується дитина з інвалідністю

Суліцький, Вадим Володимирович та Мочалова, Каміла Олександрівна (2023) Технологізація соціальної роботи з сім’ями, в яких виховується дитина з інвалідністю Proceedings of the VIII International Scientific and Practical Conference. с. 371-377.

[thumbnail of K_Mochalova_V_Sulitskyi_FPSRSO_SPSR.pdf] Текст
K_Mochalova_V_Sulitskyi_FPSRSO_SPSR.pdf

Download (231kB)
Офіційне посилання: URL: https://isg-konf.com/trends-theories-and-ways...

Анотація

Соціально-педагогічна робота з сім’єю – це діяльність соціального педагога, яка включає профілактичну та реабілітаційну роботу з розв’язання психолого-педагогічних проблем сім’ї̈; соціально-педагогічну допомогу батькам в оволодінні спеціальними знаннями щодо виховання й навчання дитини; психологічну підтримку та консультативну допомогу сім’ї̈; забезпечення змістовного дозвілля, відновлення сил. На думку Н. Грабовенко ефективність соціально-педагогічної̈ роботи з родиною, що виховує дитину з інвалідністю, залежатиме від глибокого вивчення психолого-педагогічних і соціальних проблем сім’ї та її повного врахування в діяльності реабілітаційних центрів, а також, за умови допомоги та підтримки таких сімей з боку держави та всіх соціальних інститутів. Загалом, у вітчизняній і зарубіжній практиці різні науковці виділяють короткотермінові та довготермінові моделі соціально-педагогічної роботи з сім’єю, наприклад: кризово-інтервентна, проблемно орієнтовна, психосоціальна та патронаж.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI – 10.46299/ISG.2023.1.8
Ключові слова: сім'я; соціальна робота; технологія соціальної роботи; модель; ефективність; форми роботи; методи роботи
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: доцент Вадим Володимирович Суліцький
Дата внесення: 14 Бер 2023 07:59
Останні зміни: 14 Бер 2023 08:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44370

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу