Соціально-педагогічна профілактика жорстокого поводження з дітьми в сім'ї

Суліцький, Вадим Володимирович та Садова, Поліна Олександрівна (2023) Соціально-педагогічна профілактика жорстокого поводження з дітьми в сім'ї Proceedings of the X International Scientific and Practical Conference.. с. 274-279.

[thumbnail of P_Sadova_V_Sulitskyi_FPSRSO_SPSR.pdf] Текст
P_Sadova_V_Sulitskyi_FPSRSO_SPSR.pdf

Download (340kB)
Офіційне посилання: URL: https://isg-konf.com/modern-methods-of-applyi...

Анотація

Сьогодні проблема жорстокого поводження з дітьми в сім’ї є поширеною, проте влада намагається боротися з цим явищем. Створені гарячі лінії для людей, які постраждали від насилля, проводяться благодійні акції, розробляються навчально-тренінгові програми, відбувається взаємодія з правоохоронними органами і організовуються центри для сімей, в яких є випадки насилля. Хоча заходи і вживаються, але є чинники, що породжують насилля над дитиною в сім’ї. На даний час наша країна переживає нестабільне положення, цьому є багато причин, серед яких: економічні кризи, пандемія COVID-19, війна тощо. Багато батьків втратили роботу та почали більше часу проводити вдома, виливати свою агресію на дитину, наче дитина винна у звільненні з роботи чи інших труднощах. Актуальність даної проблеми підтверджується прийняттям Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Проблема насильства в сім’ях підтверджується статистичними даними: у 2018 році було засуджено 225 людей, які вчинили насилля над дитиною, а в 2020 році – 921 людина. За даними Національної соціальної сервісної служби України, за минулий рік органи і установи, що протидіють домашньому насильству, зафіксували 211 362 звернення щодо насильства в сім'ї.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI – 10.46299/ISG.2023.1.10
Ключові слова: діти; жорстоке поводження; батьки; соціальна робота; профілактика; технологія; соціальний патронаж
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: доцент Вадим Володимирович Суліцький
Дата внесення: 16 Бер 2023 10:09
Останні зміни: 16 Бер 2023 10:09
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44431

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу