Втілення основних гендерних тенденцій китайського літературного простору першої половини ХХ століття у драмі Ся Яня «Ароматні трави на горизонті»

Сокол, Анна Олександрівна (2022) Втілення основних гендерних тенденцій китайського літературного простору першої половини ХХ століття у драмі Ся Яня «Ароматні трави на горизонті» In: "Oriental Studies. Actuality and Prospects" Scientific and Methodological Conference, 6 травня 2022 р., Харків.

[thumbnail of A_Sokol_Mkonf_2022_FSM.pdf] Текст
A_Sokol_Mkonf_2022_FSM.pdf

Download (552kB)
Офіційне посилання: https://dspace.hnpu.edu.ua/bitstream/123456789/755...

Анотація

Драматургічній творчості Ся Яня (夏衍,1900–1995) властива надзвичайна різноманітність тем, що стосуються різних сфер життя людини. У драмі «Ароматні трави на горизонті» (《芳草天涯》) це соціальна тематика, питання громадянського обов’язку, любовна тематика, непорозуміння у шлюбі, відмінності між поколіннями, життя людей у буремні часи першої половини ХХ ст. Однією із тем, що хвилювала Ся Яня і яку він порушує у драмі «Ароматні трави на горизонті» є жіноче питання та проблема гендерної рівності.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Драматургія; розмовна драма; китайська література
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет східних мов > Кафедра китайської мови і перекладу
Користувач, що депонує: Викладач Анна Олександрівна Шеремет
Дата внесення: 28 Бер 2023 09:14
Останні зміни: 28 Бер 2023 09:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44575

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу