Дискурс війни у відкритій антології сучасної драматургії "Колекція театральна" Видавництва Анетти Антоненко

Бондарева, Олена Євгенівна (2023) Дискурс війни у відкритій антології сучасної драматургії "Колекція театральна" Видавництва Анетти Антоненко Мова та культура у просторі новітніх технологій: проблеми сучасної комунікації. с. 16-20.

[thumbnail of O_Bondareva_MKPNT_FUFKM.pdf] Текст
O_Bondareva_MKPNT_FUFKM.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: http://philology.chnu.edu.ua/?p=12818

Анотація

У зв’язку з тим, що війна сьогодні заторкнула абсолютно всіх українців, світова драма про війну у новітніх українських перекладах набуває особливої актуальності для сучасних українських театрів і глядачів. І тут неважливо, про яку саме війну та у якій країні йдеться у художніх текстах – адже талановиті митці у розмові зі своїми реципієнтами про війну та її осмислення виходять на рівень абстрактних узагальнень, актуальних для різних часів та країн. У сучасних п’єсах про війну, створених авторами різних національних драматургічних традицій і концептуальних уподобань, є чимало дискурсів, актуальних для осмислення сучасної російсько-української війни, яка відбувається на локалізованій території, але змушує визначатися ледь не увесь світ.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: антологія; війна; драматургія; дискурс геноциду; ідентичність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 10 Трав 2023 13:01
Останні зміни: 10 Трав 2023 13:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44964

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу