Контакти грецьких колоній Північного Причорномор'я зі скіфським степовим порубіжжям.

Петренко, Дмитро Володимирович (2019) Контакти грецьких колоній Північного Причорномор'я зі скіфським степовим порубіжжям. Колективна (три і більше авторів). Nad Wіsłą і Dnіeprem: Polska і Ukraіna w przestrzenі еuropejskіej – przeszłość і teraźnіejszość. Monografia zbiorowa. Międzynarodowy konsorcium naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra, Польща, Warszawa-Toruń.

[thumbnail of D_Petrenko_NadWiD_2019_IFF.pdf] Текст
D_Petrenko_NadWiD_2019_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (2MB)
Офіційне посилання: https://core.ac.uk/download/pdf/231880544.pdf

Анотація

У статті всебічно розкрито проблематику взаємин полісного суспільства Причорномор’я зі скіфським населенням степів від часу їх перших контактів та до моменту остаточного припинення, а також здійсненно детальний аналіз різноманітних чинників, що впливали на характер взаємовідносин між ними. Нині існує загальна потреба в продовженні досліджень української античності. Це своєю чергою вимагає повного перегляду та систематизації всіх наявних відомостей та джерел, які так чи інакше стосуються античної доби, що мала своє місце на теренах сучасної України. Дана стаття має на своїй меті популяризацію досліджень в даній галузі знань, яка надалі може стати тенденцію до подальшого розвитку нової "античної школи" в Україні.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Грецькі колонії; Північне Причорномор'я; скіфи; степове порубіжжя;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Аспірант Дмитро Володимирович Петренко
Дата внесення: 16 Трав 2023 07:11
Останні зміни: 16 Трав 2023 07:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44993

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу