Bellum omnium contra omnes: міграційні процеси на європейському просторі в контексті військового протистояння варварського та римського світів.

Петренко, Дмитро Володимирович (2022) Bellum omnium contra omnes: міграційні процеси на європейському просторі в контексті військового протистояння варварського та римського світів. Колективна (три і більше авторів). Warszawa-Paryż, «Z tarczą albo na tarczy»: wojny w historii cywilizacji światowej: Monografia zbiorowa. Międzynarodowy konsorcjum naukowo-edukacyjny im. Luciena Febvra (Polska-France), Польща.

[thumbnail of D_Petrenko_ZTANT_2022_FSHN.pdf] Текст
D_Petrenko_ZTANT_2022_FSHN.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://fshn.kubg.edu.ua/images/stories/Departamen...

Анотація

У розділі висвітлено особливості міграційних процесів, що мали місце на європейському просторі в контексті військового протистояння варварського та римського світів. Територіальна експансія, як невіднятний чинник існування будь-якої імперії, спонукала Рим до проведення рішучих воєнних кампаній, мета яких полягала в захопленні нових ресурсів, які були конче необхідні для подальшої суспільно-економічної та політичної еволюції держави. Натомість унікальні особливості розвитку варварських суспільств та їх двостороння взаємодія з більш розвинутим римським соціумом, часто призводили до масштабних війн. Війн, в яких давні предки європейських народів кров’ю та залізом здобували своє право на вільне життя.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Велике переселення народів; Римська імперія; Барбарикум; германські племена; варварські племена; варварська навала; готи; антична доба;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Аспірант Дмитро Володимирович Петренко
Дата внесення: 16 Трав 2023 07:29
Останні зміни: 16 Трав 2023 07:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/44995

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу