Наші королі - reges nostri. Володарі та династії в історії України (1340-1795)

Михайловський, Віталій Миколайович (2023) Наші королі - reges nostri. Володарі та династії в історії України (1340-1795) Темпора, Україна, Київ.

[thumbnail of Myhaylovsky_Nashi koroli. Kyiv 2023 (promo).pdf] Текст
Myhaylovsky_Nashi koroli. Kyiv 2023 (promo).pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі

Download (752kB)

Анотація

Король в українській історії — це не чужий володар. Сприйняття короля як свого в нашій історичній традиції пов’язане передусім із Данилом Романовичем та його коронацією в середині XIII ст. Однак наші предки від середини XIV ст. і аж до кінця XVIII ст. також жили під владою королів. Здебільшого польських, меншою мірою угорських, але ці королі були володарями наших пращурів у ті часи, коли держави, до складу яких належали українські землі, не були національними. У цій книжці йдеться про королів та династії від 1340-х і до 1790-х років, підданими яких були наші предки. У першій частині розказано про королів із династії П’ястів, Анжу та Яґеллонів. Друга частина висвітлює історії виборних королів, яких шляхта обирала на елекційних сеймах у Речі Посполитій. У вісімнадцяти нарисах представлено біографії монархів та історії династій у контексті нашої історії.

Тип елементу : Інші
Ключові слова: король; володар; династія
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Науково-популярні видання
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Віталій Миколайович Михайловський
Дата внесення: 23 Трав 2023 07:57
Останні зміни: 23 Трав 2023 07:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45063

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу