Рукописна книга художника. Шрифт як засіб творення образу книги

Здор, Оксана Григорівна (2022) Рукописна книга художника. Шрифт як засіб творення образу книги Українська писемність та мова в манускриптах і друкарстві. с. 205-215.

[thumbnail of ZdorO_Muzey_Konf_2022.pdf] Текст
ZdorO_Muzey_Konf_2022.pdf - Опублікована версія

Download (2MB)

Анотація

В статті розглянуто книгу художника, а саме рукописні артбуки, в яких образ книги формується митцем не лише вмістом, комбінацією художніх рішень в пошуку візуальної виразності, використанням різноманітних графічних технік, конструктивними прийомами, реалізованими в книжковій формі і макеті. Досліджено приклади, в яких сенс слова і візуальний знак слова поєднані і доповнюють один одного в книзі. Особливо це проявлено у візуальній поезії, коли зображальне переважає над текстовим. Рукописний текст в книзі стилістично, композиційно й ритмічно формує або довершує унікальний характер кожного артбука.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: артбук; книга художника; рукописний шрифт; каліграфічна композиція; візуальне рішення книги; графічна техніка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Оксана Григорівна Здор
Дата внесення: 16 Трав 2023 11:46
Останні зміни: 16 Трав 2023 11:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45082

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу