Зв’язок особистісної зрілості людини з фізичною активністю хворих і здорових людей

Савченко, Валентин Михайлович та Харченко, Галина Дмитрівна та Омері, Ірина Дмитрівна та Неведомська, Євгенія Олексіївна та Тимчик, Олеся Володимирівна та Яценко, Світлана Петрівна (2023) Зв’язок особистісної зрілості людини з фізичною активністю хворих і здорових людей Здоров'я, фізичне виховання і спорт: перспективи та кращі практики: матеріали ІV Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції. 16-17 травня, 2023 р., Київ. с. 156-159.

[thumbnail of V_Savchenko_Tezu_Konf_16_17 _05_2023_FZFVS.pdf] Текст
V_Savchenko_Tezu_Konf_16_17 _05_2023_FZFVS.pdf

Download (939kB)
Офіційне посилання: https://fzfvs.kubg.edu.ua/images/stories/Departame...

Анотація

Здоров’я людини є багатокомпонентним явищем. Згідно визначення Всесвітньої організації охорони здоров’я, одним із компонентів здоров’я є душевне (духовне) благополуччя. Вважається, що духовність може допомогти збереженню та зміцненню загального здоров’я людини. Стану душевного здоров’я людей приділяється значно менше уваги, ніж соматичному / фізичному здоров’ю. З філософських позицій духовність є виявом внутрішнього розвитку людини, її внутрішньої зрілості, тому вивчення духовності та її зв’язку зі здоров’ям можливе шляхом застосування опитувальників, які відображають рівень внутрішнього розвитку (зрілості) людини як особистості. Мета дослідження ‒ встановити зв’язок особистісної зрілості з фізичною активністю хворих і здорових людей. Матеріал і методи. Дослідження проведено серед пацієнтів з хронічними хворобами та наслідками травм, що потребували медичної реабілітації в стаціонарі, та серед студентів гуманітарного університету, які за лікарськими висновками були здоровими людьми. Обстежено 574 особи.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI: 10.28925/2023.16705168conf
Ключові слова: здоров’я; духовність; особистісна зрілість; фізична активність; хвора людина; здорова людина
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Доцент Євгенія Олексіївна Неведомська
Дата внесення: 26 Трав 2023 12:00
Останні зміни: 26 Трав 2023 12:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45305

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу