Лінгквокраїнознавчий підхід до навчання української мови як іноземної (на прикладі вивчення постаті Бориса Грінченка)

Горохова, Тетяна Олександрівна та Вінтонів, Тетяна Миколаївна та Вінтонів, Михайло Олексійович (2022) Лінгквокраїнознавчий підхід до навчання української мови як іноземної (на прикладі вивчення постаті Бориса Грінченка) Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Педагогічні науки (3 (50)). с. 111-118.

[thumbnail of T_Vintoniv_T_Horokhova_VGNUPI_50_FUFKM.pdf] Текст
T_Vintoniv_T_Horokhova_VGNUPI_50_FUFKM.pdf

Download (5MB)
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/13tyjlSGYVQVAxv1ic...

Анотація

У статті розглянуто різновиди лінгводидактичного опрацювання лінгвокраїнознавчого матеріалу під час вивчення української мови як іноземної. З’ясовано, що ефективне використання текстів про Бориса Грінченка в навчальному процесі можливе за умови лінгвокраїнознавчого підходу. Обґрунтовано обмежене використання творів у навчанні студентів-іноземців, починаючи з підготовчого відділення. Запропоновано розробку творчих завдань із використанням мультимедійних технологій. Доведено, що успіх викладання української мови як іноземної залежить від умінь викладача добирати актуальний та цікавий текстовий матеріал, розробляти ефективні завдання, враховуючи рівень мовної підготовки та індивідуально-психологічні особливості студентів-іноземців.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: лінгвокраїнознавчий підхід; текст; мультимедійні технології; навчальний текст; репродуктивне спрямування; комунікативна компетентність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української мови
Користувач, що депонує: Тетяна Горохова
Дата внесення: 30 Трав 2023 08:16
Останні зміни: 30 Трав 2023 08:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45340

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу