Застосування педагогічних засобів відновлення працездатності у тренувальному процесі футболістів

Цикоза, Євгенія Валеріївна та Іваненко, Галина Олександрівна та Бадзюх, Ілля Романович (2023) Застосування педагогічних засобів відновлення працездатності у тренувальному процесі футболістів Здоров'я, фізичне виховання і спорт: перспективи та кращі практики: матеріали ІV Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції. с. 58-60.

[thumbnail of Y_Tsykoza_H_Ivanenko_MKonf_2023_FZFVS.pdf] Текст
Y_Tsykoza_H_Ivanenko_MKonf_2023_FZFVS.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://fzfvs.kubg.edu.ua/informatsiya/2016-10-07-...

Анотація

Комплексне використання педагогічних, психологічних і медико- біологічних засобів допомагає активізувати відновні процеси в організмі, сприяє швидкій нормалізації всіх систем і функцій організму після фізичних навантажень. Внаслідок напруженої м’язової роботи, та високої інтенсивності тренувань, настає втома, зумовлена втратою корисних речовин, порушенням водного балансу. В подальшому це може стати причиною зниження спортивних результатів і досягнень, а також частковою або повною втратою можливості заняття спортом. Отже, оптимальний вибір режиму тренувальних навантажень в поєднанні із застосуванням різних засобів і методів відновлення допомагає організму спортсмена відновитися за певний період часу і в подальшому якісно виконувати тренувальне та змагальне навантаження. В ході дослідження було визначено, що такі фахівці, як Шелудько П. Г. Соколова Т. Є., вивчали комплексні методи відновлювальних засобів у процесі тренувань; Єднак В. Д. досліджував вплив фізичних засобів на відновлення працездатності футболістів; також, були визначені можливості вдосконалення системи відновлення та стимуляції працездатності у футболі. Проте, питання застосування педагогічних засобів відновлення у тренувальному процесі футболістів залишається актуальним.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Футбол; відновлення; педагогіка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Викладач Євгенія Валеріївна Цикоза
Дата внесення: 02 Черв 2023 07:14
Останні зміни: 02 Черв 2023 07:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45374

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу