Матеріали Івана Їжакевича в фондах Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України

Гунька, Анна Миколаївна (2021) Матеріали Івана Їжакевича в фондах Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України In: Дев’яті Платонівські читання, присвячені 10-річчю від дня смерті професора кафедри ТІМ НАОМА А.В. Заварової (1943–2011), 20 листопада 2021 р., Київ: Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури.

[thumbnail of A_Hunka_PC.pdf] Текст
A_Hunka_PC.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://platonconference.kiev.ua/uk/tezy-dopovidei

Анотація

У фондах Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України зберігається дві справи Івана Сидоровича, що захищені Законом України «Про авторське право і суміжні права». Зокрема, у фонді №58, описі 1 зберігаються понад 400 ескізів, начерків, зарисовок, етюдів, виконаних непересічним митцем у різні періоди його творчості. Там само містяться матеріали до біографії, фото з сімейних архівів, його листування та рукописи, що передані до ЦДАМЛМУ в 1968‒1969 рр. прийомною дочкою Києнко Наталією Іванівною. Окрім особистих робіт митця, в даному фонді також зберігаються твори відомих українських митців, що свого часу були презентовані Івану Їжакевичу. Серед них – графіка Г. Якутовича, Г. Гавриленка, О. Данченка. Матеріали фонду доповнюються справою № 45 з ф. 581, опис 2, Т.1 «Союз художників України», в якій представлено заяви та особові матеріали І. С. Їжакевича для вступу в Спілку художників УРСР, тексти до ювілею митця, промови мистецтвознавця Л. Владича.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Іван Їжакевич; графіка; особовий фонд; ЦДАМЛМУ.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Анна Миколаївна Гунька
Дата внесення: 09 Черв 2023 13:13
Останні зміни: 06 Жов 2023 08:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45445

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу