Patria est ubicumque est bene: Нобілітет у союзницькій війні (90–87 р. до р. х.). Інтеграція італіків у римську громадянську общину

Кучма, Роман Петрович (2022) Patria est ubicumque est bene: Нобілітет у союзницькій війні (90–87 р. до р. х.). Інтеграція італіків у римську громадянську общину Колективна (три і більше авторів). «Ztarczą albo na tarczy»: wojny w historii cywilizacji światowej: Monografia zbiorowa. Międzynarodowe konsorcjum naukowo-edukacyjne im. Luciena Febvra, Poland, Warszawa-Paryż.

[thumbnail of R_Kuchma_ZTANT_1_IFF.pdf] Текст
R_Kuchma_ZTANT_1_IFF.pdf - Опублікована версія

Download (304kB)

Анотація

Станом на I ст. до Р. Х. Римська держава займала провідну позицію в Середземноморському басейні. Досягти таке положення римляни змогли завдяки ефективному та дисциплінованому війську. Його наповнення відбувалось не лише за рахунок римських громадян, а й завдяки долученню допоміжних військ міст-союзників. Проте римська політична система з розширенням її території залишалась консервативною по відношенню до покорених народів. Всі вони відрізнялись за своїм правовим статусом. Територія могла бути оголошена, як контрольована безпосередньо Римом (провінція чи муніципія), або під самоуправлінням у статусі «foederati»2 , або «socii»

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: громадянська війна; римська республіка; союзники; поліс; внутрішня політика; Союзницька війна;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Роман Петрович Кучма
Дата внесення: 20 Черв 2023 07:32
Останні зміни: 20 Черв 2023 07:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45523

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу