Можливості штучного інтелекту, нейронних мереж та чат-ботів у фізичній терапії

Неведомська, Євгенія Олексіївна та Зимарков, Єгор Микитович та Короп, Нікіта Сергійович (2023) Можливості штучного інтелекту, нейронних мереж та чат-ботів у фізичній терапії Колективна (три і більше авторів). Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o., Česká republika, Česká republika.

[thumbnail of Y_Nevedomska_Zumarkov_Korop_Моnograf_2023_FZFVS.pdf] Текст
Y_Nevedomska_Zumarkov_Korop_Моnograf_2023_FZFVS.pdf

Download (374kB)
Офіційне посилання: http://perspectives.pp.ua/index.php/np/monografy

Анотація

Штучні нейронні мережі все стрімкіше входять у життя людства у цілому, так і кожної людини зокрема. Цей процес входження штучних нейронних мереж у реальність людства можна порівняти з процесом входження мобільного зв’язку, який прийшов на зміну стаціонарних домашніх телефонів. На сьогодні, серед тих, хто використовує мобільний телефон, вже не тільки ділові люди, а й господарки, школярі та студенти, і навіть малюки. Мобільні радіотелефони стали не тільки неодмінним атрибутом сучасної людини, а головне – її надійним помічником, адже в сучасному мобільному телефоні, крім зв’язку з абонентом, є і радіо, і фотоапарат, і відеокамера, і телевізор, і комп’ютер, і ліхтарик, і навігатор, і будильник, і багато чого іншого. З огляду на зазначене, фактично кожній людині вже важко уявити своє життя без мобільного телефону. Щось подібне відбувається і зі штучними нейронними мережами, які здатні робити неймовірні, на перший погляд, дії: вони вже вміють писати картини, статті та книги за вказаною темою, складати музику, розв’язувати прикладні задачі в багатьох сферах життя тощо. Це пов’язано з тим, що вони відзначаються значною подібністю за принципами кодування інформації та функціонування з біологічними нейронними мережами. Нейронні мережі увібрали в себе головні особливості людини – здатність до навчання, вміння адаптуватися до різних і мінливих умов, робити логічні висновки з великої кількості інформації, практично мислити, маючи необмежений, незрівнянно більший запас пам’яті та знань, ніж навіть у професіонала у своїй справі. З розвитком технологій штучного інтелекту та нейронних мереж з’являються нові можливості для використання автоматизованих систем у фізичній терапії. Особливу роль у цьому процесі відіграють чат-боти, що поєднують в собі переваги штучного інтелекту та нейронних мереж. У статті розглянуто можливості штучного інтелекту, нейронних мереж та чат-ботів у фізичній терапії та як вони сприяють покращенню результатів лікування та реабілітації.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: штучний інтелект; нейронна мережа; чат-боти; фізична терапія
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Доцент Євгенія Олексіївна Неведомська
Дата внесення: 10 Лип 2023 07:51
Останні зміни: 10 Лип 2023 07:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45664

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу