“Антологія 24”: нові драматургічні практики в осмисленні війни

Бондарева, Олена Євгенівна (2023) “Антологія 24”: нові драматургічні практики в осмисленні війни Колективна (три і більше авторів). Cultural and artistic practices: world and Ukrainian context : Scientific monograph. Baltija Publishing, Латвія, Рига.

[thumbnail of O_Bondareva_KMPSTUK_FUFKM.pdf] Текст
O_Bondareva_KMPSTUK_FUFKM.pdf - Опублікована версія

Download (426kB)
Офіційне посилання: http://baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/catal...

Анотація

Віртуальну збірку “текстів для театру” “Антологія 24” розглянуто, з одного боку, у контексті інших віртуальних драматургічних антологій, присвячених повномасштабному вторгненню Росії в Україну, а з другого боку її проаналізовано як самодостатній мистецький проєкт, для якого естетична якість та жанрова природа художнього тексту відходять на другий план, а за основу береться інтенціональність та поточна актуальність запропонованого кожнім із авторів “висловлювання” у межах певного проблемно-тематичного діапазону та у довільних жанрових рамках. У той же час це доволі показовий приклад успішної взаємодії креативної проєктної команди та спрогнозованого розрахунку на можливості відгалужень проєкту, які можуть зацікавити потенційних грантодавців за межами України та дозволять просувати за кордоном ідею підтримки українського опору російській агресії.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: антологія; культурні практики; війна; драма; інтерпретація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Олена Бондарева Бондарева
Дата внесення: 01 Серп 2023 11:59
Останні зміни: 17 Серп 2023 16:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45755

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу