Японська мова в епоху глобалізації: сучасний стан та перспективи

Комісаров, Костянтин Юрійович (2023) Японська мова в епоху глобалізації: сучасний стан та перспективи In: 2nd International Scientific and Practical Internet Conference "Global Society in Formation of New Security System and World Order", 27-28 липня 2023 року, м. Дніпро, Україна.

[thumbnail of K_Komisarov_GSFNSSWO_2023_FSM.pdf] Текст
K_Komisarov_GSFNSSWO_2023_FSM.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: http://www.wayscience.com/wp-content/uploads/2023/...

Анотація

Глобалізація передбачає відкриття локальних і міжнародних перспектив для ширшого погляду на взаємопов’язаний і взаємозалежний світ. В Японії чимало сучасних учених досить стурбовані соціальними та культурними наслідками глобалізації, припускаючи, що такий процес інтернаціоналізації у багатьох проявах відбувався за рахунок втрати японської культури та ідентичності. У процесі глобалізації японська мова не тільки сама зазнає змін, а й спричиняє зміни в інших національних мовах, здебільшого – на лексичному рівні. Зосередитись рекомендується на тому, якими знаннями повинні володіти менеджери, що наймають або планують наймати іноземних працівників; до чого має бути готовим бізнесмен у процесі комунікації з іноземним босом, колегою чи підлеглим; як підготувати кваліфікований педагогічний персонал по роботі з іноземними студентами; як налагодити плідний культурний обмін з іноземними громадянами у місцевих громадах.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Глобалізація; інтернаціоналізація; лексичні запозичення; комунікаційні стратегії; мовна політика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет східних мов > Кафедра японської мови і перекладу
Користувач, що депонує: Доцент Костянтин Юрійович Комісаров
Дата внесення: 04 Серп 2023 06:53
Останні зміни: 04 Серп 2023 06:53
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45758

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу