Алгоритм формування письма в учнів з розладами аутистичного спектра

Скрипник, Тетяна Вікторівна та Таран, Оксана Петрівна та Мельник, Вероніка Миколаївна (2023) Алгоритм формування письма в учнів з розладами аутистичного спектра Колективна (три і більше авторів). Correction and rehabilitation innovations: implementation of European experience : Scientific monograph. «Baltija Publishing», Латвія, Рига, Латвія.

[thumbnail of T_Skrypnyk_O_Taran_V_Melnyk_CRIIEE_KSIO.pdf] Текст
T_Skrypnyk_O_Taran_V_Melnyk_CRIIEE_KSIO.pdf

Download (773kB)
Офіційне посилання: http://baltijapublishing.lv/omp/index.php/bp/catal...

Анотація

Стаття присвячена теоретичному аналізу науково-методичної літератури українських й зарубіжних вчених стосовно розвитку навичок письма в учнів з розладами аутистичного спектра. Визначена актуальність поданої теми, а саме: розвиток інклюзивного навчання, збільшення кількості школярів з аутизмом у поєднанні з недостатнім описом закономірностей їхнього писемного мовлення. Нами окреслено значення формування письма для успішного соціального життя людини, особливо для соціальної адаптації дітей шкільного віку з РАС. В статті представлено важливі аспекти становлення письма впроцесі мовленнєвого розвитку дитини з аутизмом від раннього віку й закономірний вплив на всі наступні етапи. Виокремлено обґрунтований перелік проблемних моментів оволодіння дітьми з аутизмом навичок письма, що починається з постнатального періоду та яскраво проявляється близько молодшого шкільного. Нами запропонована методика формування навичок письма в молодших школярів з аутизмом на основі окресленої інформації та висвітлено результати її застосування. Отримані показники детально описані в останньому параграфі статті, за якими можна побачити ефективність запропонованої формувальної методики.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: Розлади аутистичного спектра; писемне мовлення; інклюзивне навчання; молодший шкільний вік; формування письма
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Викладач Вероніка Миколаївна Мельник
Дата внесення: 21 Серп 2023 11:34
Останні зміни: 01 Груд 2023 10:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45857

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу