Вплив інноваційних видів спорту на мотивацію школярів до уроків фізичної культури

Ярошовець, Олександр Іванович та Сушко, Руслана Олександрівна (2023) Вплив інноваційних видів спорту на мотивацію школярів до уроків фізичної культури Науковий часопис (8(168)). с. 188-193. ISSN 2311-2220

[thumbnail of O_Yaroshovets_R_Sushko_NCH_8.pdf] Текст
O_Yaroshovets_R_Sushko_NCH_8.pdf

Download (3MB)
Офіційне посилання: https://spppc.com.ua/index.php/journal/issue/view/...

Анотація

У статті показано формування інтересу та реалізовані можливості заохочення школярів до рухової активності на уроках фізичної культури за допомогою впровадження варіативних модулів корфболу та флорболу, визначених державою для вивчення учнями у модельній навчальній програмі закладів загальної середньої освіти. Мета дослідження полягає у обґрунтуванні ефективності впровадження інноваційних видів спорту на уроках фізичної культури через з’ясування рівня підвищення мотивації дітей до занять фізичною культурою. За допомогою двох сформованих анкет, застосованих відповідно до та після впровадження варіативних модулів корфболу та флорболу в освітній процес, з’ясовано вплив інноваційних видів спорту на мотивацію 31 учня старших класів до уроків фізичної культури. Організоване анкетування і інтерпретація отриманих результатів сприяли вивченню мотивації школярів до занять руховою активністю на уроках фізичної культури засобами вивчення інноваційних спортивних ігор корфболу і флорболу. Виявлено переваги інноваційних видів спорту у порівнянні зі звичними уроками фізичної культури. Констатуємо бажання учасників дослідження опановувати інноваційні варіативні модулі корфболу і флорболу через низку визначених переваг: позитивний емоційний вплив, ефективний фізичний розвиток і підвищення рівня фізичної підготовленості за самовідчуттями школярів, можливість змагальної діяльності та комунікації з друзями у ігровій атмосфері.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI 10.31392/NPU-nc.series15.2023.8(168).38
Ключові слова: спортивні ігри; корфбол; флорбол; мотивація; фізична культура; навчально-тренувальний процес; інноваційні підходи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Руслана Олександрівна Сушко
Дата внесення: 24 Серп 2023 06:40
Останні зміни: 24 Серп 2023 06:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/45876

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу