Трансформація національного ідеалу в часі та просторі засобами хореографічного мистецтва

Синєок, Віра Андріівна та Калієвський, Костянтин Васильович (2023) Трансформація національного ідеалу в часі та просторі засобами хореографічного мистецтва Хореографія в сучасному мистецькому просторі: Зб. матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, Київ 3-4 лютого 2023 р.. с. 109-115.

[thumbnail of V_Synieok_K_Kaliievskyi_HSMP_2_IS_IPSP.pdf] Текст
V_Synieok_K_Kaliievskyi_HSMP_2_IS_IPSP.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://uni-sport.edu.ua/sites/default/files/vseDo...

Анотація

Прагнення людини до досконалості було завжди пріоритетним напрямком у її розвитку. Історичні шляхи формування національних духовних ідеалів пролягали крізь боротьбу за волю та самобутність, створюючи міцний фундамент української національної свідомості. На яких засадах ґрунтується ідеал? Перш за все це сформовані визнані народом цінності, які тісно пов’язані з етичними, моральними нормами життя. Ми є частиною природи, яка має свої закони і правила та безпосередньо впливає на наше відчуття гармонії та щастя. Божественні закони добра і зла є основними життєвозберігаючими канонами людства, відірваність та нерозуміння яких неминуче несе велику шкоду особистості. Добро має силу зміцнювати нас, що сприяє вдосконаленню та розвитку, зло ж навпаки просякнуте слабкістю та застоєм, що стримує людство у своєму розвитку, обмежуючи його рух і відкидаючи далеко назад. Отже, головним поняттям в етичній національній культурі є добро нації, що одночасно є добром для кожної особистості.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: національний ідеал; хореографічне мистецтво, хореографія, аматорські танцювальні ансамблі
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра хореографії
Користувач, що депонує: Костянтин Васильович Калієвський
Дата внесення: 09 Жов 2023 10:29
Останні зміни: 09 Жов 2023 10:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46322

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу