Формування хорознавчого тезауруса майбутнього вчителя музичного мистецтва у процесі диригентсько-хорової підготовки

Світайло, Світлана Валеріївна (2020) Формування хорознавчого тезауруса майбутнього вчителя музичного мистецтва у процесі диригентсько-хорової підготовки Наукові записки (148). с. 168-175. ISSN 2310-371Х

[thumbnail of Текст] Текст (Текст)
S_Svitailo_NZ_148_IM.pdf - Опублікована версія

Download (2MB)
Офіційне посилання: http://nz.npu.edu.ua/issue/archive

Анотація

Розглянуто зміст і шляхи збагачення навчального процесу для формування хорознавчого тезауруса майбутніх вчителів музичного мистецтва у процесі диригентсько-хорової підготовки, проаналізовані його зміст, обґрунтовано необхідність ввести спецкурси з хорової літератури і методикою роботи з дитячим хором. Застосовано теоретичні методи дослідження – аналізу, систематизації та узагальнення матеріалів з педагогіки, психології, мистецтвознавства для актуалізації проблеми і пошуку шляхів її вирішення. Запропоновані конкретні шляхи вдосконалення диригентсько-хорової підготовки вчителів музичного мистецтва для формування у них хорознавчого тезауруса. Для цього студентам важливо освоїти спецкурс з історії українського вокально-хорової музики, в тому числі написаної для дітей. Його вивчення створить для цього історико-теоретичну основу. Не менш важливим є і оволодіння методикою роботи з дитячими вокально-хоровими колективами. Для цього необхідно ввести спецкурс з методики роботи з дитячим хором. Таким чином, на результативність формування хорознавчого тезауруса в процесі диригентсько-хорової підготовки суттєво впливають хорознавчі дисципліни. Це вимагає відповідного планування і організації навчального процесу, підготовки його методичного забезпечення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: диригентсько-хорова підготовка; хорознавчий тезаурус; учитель музичного мистецтва; вокально-хорова музика; методика роботи з дитячим хором; вокально-хорова музика для дітей.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: викладач Світлана Валеріївна Світайло
Дата внесення: 18 Жов 2023 07:44
Останні зміни: 18 Жов 2023 07:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/46419

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу