Аналіз досвіду діджиталізації економіки країн Балтії для його імплементації в економіку України

Дорошкевич, Дарія Вячеславівна та Литвиненко, І.С. (2023) Аналіз досвіду діджиталізації економіки країн Балтії для його імплементації в економіку України Колективна (три і більше авторів). Transformation of Ukraine's economy: formation of an inclusive economy system and functionality of financial inclusion : Scientific monograph. Latvia, Riga.

[thumbnail of D_Doroshkevych_Monograph_2023_FEU.pdf] Текст
D_Doroshkevych_Monograph_2023_FEU.pdf

Download (324kB)

Анотація

Для проведення даного дослідження, як оцінку рівня цифровізації розглянуто індекс цифрової економіки та суспільства (DESI – Digital Economy and Society Index), що є складовим заходом, що вивчає цифрові показники Європи, розроблений DG CONNECT (Європейською комісією) для забезпечення науково обґрунтованого внеску в оцінку цифрового розвитку в ЄС у цілому. На основі цього індексу в 2018 році був розроблений Міжнародний індекс цифрової економіки та суспільства (I-DESI), який відображає та розширює Індекс цифрової економіки та суспільства ЄС-28. На основі субіндексів цього індексу було проведено багатовимірну класифікацію країн Європи. Методом головних компонентів виділено основні фактори, які були використані для виявлення їх впливу на рівень ВВП у різних кластерах. Для обробки інформації та проведення аналізу використано ППП Statistica.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: діджиталізація; економіка україни
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: професор Дарія Вячеславівна Дорошкевич
Дата внесення: 15 Лист 2023 13:34
Останні зміни: 15 Лист 2023 13:34
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47049

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу