Зооморфні метафори у дискурсі сучасної франкомовної соціальної реклами

Девос, Анастасія Олександрівна (2023) Зооморфні метафори у дискурсі сучасної франкомовної соціальної реклами In: ІV Міжнародна наукова конференція "Актуальні питання романо-германської філології", 11-12 травня 2023, Київ.

[thumbnail of A_Devos_MKonf_2023_FRGF.pdf] Текст
A_Devos_MKonf_2023_FRGF.pdf

Download (637kB)

Анотація

Використання візуальних засобів є одним із найефективніших механізмів у сучасному франкомовному рекламному просторі, тому укладачі рекламних повідомлень залучають не лише зображення товару, потенційних споживачів, а так звані візуальні тропи, до яких ми умовно можемо віднести візуальну метафору, візуальну персоніфікацію та метонімію. Незважаючи на те, що механізми іноді ніби семантично ускладнюють декодування інформації, потребуючи додаткових мисленнєвих зусиль від адресата, в той же час вони характеризуються здатністю додавати повідомленню експресивності, емоційності, і викликати позитивні асоціації, образи у цільової аудиторії. Найбільш часто вживаними візуальними тропами у французькій соціальній рекламі є візуальна метафора.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: візуальні засоби; метафора; соціальна реклама; французький рекламний дискурс
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Анастасія Олександрівна Девос
Дата внесення: 23 Лист 2023 09:13
Останні зміни: 23 Лист 2023 09:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47245

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу