Пам’яті І.А. Зязюна

Репетій, Світлана Тимофіївна (2023) Пам’яті І.А. Зязюна Трибуна (2). с. 110-111.

[thumbnail of S_Repetii_Tribuna_2_2023_FPSRSO.pdf] Текст
S_Repetii_Tribuna_2_2023_FPSRSO.pdf

Download (141kB)
Офіційне посилання: https://znannya.org.ua/index.php/okremi-statti/412...

Анотація

Цивілізований світ тримається на трьох китах – освіті, праці, капіталі. Два останні перебувають у прямій залежності від першого. І.А.ЗЯЗЮН Постать великого Учителя сучасності І.А.Зязюна навічно увійшла у золотий фондвітчизняноїпедагогіки.Розуміючи,щодлятого,щобзруйнуватидержаву,достатньозруйнуватиосвіту,ІванАндрійович,учений-філософ,більшу частину життя присвятив вихованню саме вчителя. Що бвивести країну на високий рівень розвитку цивілізаці їпотрібні висококваліфіковані вчителі, вихователі.Ученийзазначає:«Соціально-психологічнийаналізпроблемди- тинствасвідчить,що,якідорослі,нашідітистраждаютьвідбракуспілкування, відсутностісферисоціальнозначущоїдіяльності.Їмпритаманнийсиндром безпорадності,розгубленості,неприкаяності.Втратаромантикиітворчості, вузькістькругозору,бідністьфантазії,жорстокість,конфліктністьтавідчуже- ність,гострийдефіцитігровоїрозвивальноїдіяльності,зростаннязлочинності, дитячабездоглядність,проституція–всецевиявисучасноїкризидитинства». Нажаль,доусьогоперерахованогонадолюдитинствасьогоднівипалопере- живаннястрахіттявійни,щовідбуваєтьсянатериторіїнашоїкраїни.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: І. Ф. Зязюн;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: Світлана Тимофіївна Репетій
Дата внесення: 05 Груд 2023 09:25
Останні зміни: 05 Груд 2023 09:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47621

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу